Flipperen is terug

Newer Stern machines are now connected to the internet, so players can log in and have their scores uploaded to an online profile. Both Sharpes suggest that the mechanical nature of the games appeals to people bored with purely screen-based play.

Flipperkasten zijn voor mij nooit echt weggeweest. De fysieke kasten wel, maar de videogame-interpretaties waren altijd wel voorhanden om de balls of steel onder de aandacht te houden. Demon's Tilt is m'n huidige favoriet, maar daarvoor was het voornamelijk Pinball Arcade van Farsight Studios waarin virtuele flipperkasten van The Addams Family, Funhouse en The Twilight Zone te spelen waren.

Helaas! Farsight Studios verloor de licenties voor de meesten van deze kasten en die kwamen in handen van Zen Studios die al jaren mondjesmaat oude kasten uitbrengen en tegenwoordig zelfs op een free-to-play model zijn overgestapt met alle problemen van dien. Stern Pinball is een van de overgebleven fysieke producenten van flipperkasten, maar hun eerste creaties waren simpelweg niet leuk genoeg in mijn ogen. We zijn ondertussen decennia verder, dus misschien moet ik hun nieuwere kasten eens proberen. Het klinkt in het artikel ieder geval goed alsof ze goed bezig zijn.

Voorlopig hou ik het bij de Big Guns kast die bij mij op werk staat en wordt maar eens tijd om langs te gaan bij The Pinball Lounge in m'n eigen woonplaats Amersfoort. Die hebben zelfs mijn geliefde Whirlwind staan.