Juice

Juice is the non-essential visual, audio & haptic effects that enhance the player's experience.

Oftewel juice is de aankleding van een game waarbij de aankleding de ervaring van de speler versterkt. Er is een hele reeks aan games die daaraan voldoen voor mij. Maar de eerste game waarbij deze "extra's" daadwerkelijk opvielen en bleven hangen is Ridge Racer Type 4.

De manier waarop het menu werkt en de presentatie van informatie een onderdeel is van de spelervaring in plaats van enkel een notificatie is geweldig. Nog steeds weet de game me enthousiast te krijgen met enkel de menu's en de muziek.

Een ander goed voorbeeld? Advance Wars.

De cursor menuutjes werken samen om een gevoel van controle te geven. Zeker in een beurtelings spel waarbij je interacties minimaal zijn, moeten de interacties die je nog over hebt een veel grotere impact maken. Denk je eens in hoe Persona 5 zou aanvoelen als het een interface zou hebben gelijk aan een moderne Gears of War

Hoe dan ook, Brad Woods geeft op zijn Digital Garden-website een overzicht van alle elementen die bijdragen aan dit gevoel van "juice". De moeite waar om even doorheen te scrollen, zeker als je met interfaces werkt en/of geïnteresseerd bent in het ontwerpen van games. (Oh ja, de nieuwe Hipstamatic zit dus vol met juice.)