Waarom is Unititled Goose Game niet op iOS?

A short story. We once submitted Untitled Goose Game to the Mac App Store. It was rejected by the reviewer because they thought you couldn’t skip the credits. (?!?) We explained that you could skip the credits by holding space. It was then rejected for something else and at that point we just gave up and never bothered to resubmit. Fin

Via Daring Fireball.

Kijk, ik vind Apple's iOS erg goed werken en ik snap dat de populariteit ervoor zorgt dat er een grote berg aan games op uitkomt die misschien niet allemaal even goed of netjes met de regels omgaan, maar dat je een game als Untitled Goose Game afkeurt om schijnbaar willekeurige redenen is een beetje gek.

Sowieso is Apple halfslachtig als het op games aankomt: Apple Arcade bevat een geweldige set aan games, maar Apple lijkt het niet tot nauwelijks te promoten. Een Apple TV (het apparaatje) is verkapt een Apple Arcade-spelcomputer, maar de nieuwste versie ervan komt uit en Apple lijkt alleen maar een karaoke-optie voor Apple Music te willen promoten.

Games zijn en blijven een soort bijvangst voor Apple en niets wat ze doen omtrend games lijkt erop te wijzen dat Apple games serieus neemt. Ik stel me zo voor dat ze bij Apple af en toe naar de bankrekening kijken en nog steeds niet snappen waarom games zoveel geld opleveren.